Atro Määttä otti kauden toisen voittonsa Joensuussa.

Vuoden 2011 rallicrossin SM-sarja käy mielenkiintoiseksi. Vielä sarjan viidennessäkään osakilpailussa ei leivottu uusia mestareita, vaikka tämä olisi periaatteessa ollut mahdollista. Ratkaisut siirtyivät Hyvinkäälle, jossa ajetaan viimeinen osakilpailu 10.9.

 

Joensuun Ylämyllyllä nähtiin kovaa yritystä, mestaruuden tavoittelijat eivät päästäneet kilpailijoitaan helpolla. Mukaan mestaruustaistoon tuli myös uusia nimiä.
Super Car –luokan voiton otti Valkealan Atro Määttä, joka oli kauden alkukilpailuissa epäonninen. Nyt Määttä nousi voitollaan SM-sarjan kakkoseksi. Hän sai myös ylimääräisen pisteen päivän nopeimmasta aika-ajosuorituksesta.
Määttä nousi voittoon radan viimeisessä kaarteessa, kun Jukka Lautamäki meni vasta tässä vaiheessa kärjestä lisälenkille.
-Meni suunnitelman mukaan, toki vähän tiukalle. Mahdollisuudet on vielä vaikka mihin, totesi Valkealan UA:n Määttä. Finaalissa toiseksi ajanut Jukka Lautamäki nousi sarjan kärkeen neljän pisteen erolla. Kisan kolmanneksi ajoi rujon näköiseksi menneellä autollaan Eemeli Peltokangas. Sarjakolmosena on Raahen Ari Perkiömäki.Tämä oli nyt mukana A-finaalissa, mutta ajoi penkalle ja auto loikkasi niin hurjasti että edessä oli keskeytys. Sijoitus oli kuudes, neljänneksi ajoi Raahen Pekka Keski-Korsu ja viidenneksi Kankaanpään Janne Kanerva.
SRC-luokassa voiton otti sarjakärjessä Joensuuhun tullut Jari Kokko. Tasapisteissä kisaan lähtenyt Joni-Pekka Rajala oli kolmas, mutta kirjasi itselleen nopeimman kellotuksen lisäpisteen. Kokko nousi samalla myös pistekärkeen, neljän pisteen erolla Rajalaan. Miehet ratkaisevat keskenään mestaruuden, nyt kakkoseksi ajanut Jukka-Pekka Peltokangas on jo liikaa takana. Mukaan pistetilanteisiin lasketaan viiden parhaan osakilpailun tulokset.
Autokrossissa oli jo mestaruuden ratkeaminen jo lähellä. Sarjakärki Aki Karttunen myös voitti, mutta sarjakakkonen Jarno Kukkola oli täälläkin kakkonen. Karttusella on mestaruuteen hyvät mahdollisuudet, eroa kymmenen pistettä ja hänellä jo yksi heikosti mennyt kisa. Se putoaa pisteistä pois. Niinpä Kukkolan mahdollisuudet mestaruuteen ovat vain teoreettiset.
Super Car-luokassa ajanut Mika Salo joutui jättämään pelin kesken tekniikkamurheiden takia. Hän olisi päässyt B-finaaliin.
-Hauskaa tämä oli ja opettavaista. Äijät ajavat todella lujaa. Pääsin ajamaan alkuerissä vauhdikkaiden kavereiden perässä ja opin koko ajan lisää. Ajoin autolla todella vähän ennen kilpailua, tämä kyllä näkyi vauhdissa. Toisessa alkuerässä hajosi vielä kolmosvaihde, jota tällä radalla tarvittaisiin.

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu

Tämä sivusto käyttää evästeitä, käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Ymmärrän