Entinen F1 – kuljettaja ja nykyinen MTV3:n F1 - kommentaattori Mika Salo ajaa 6.8. Joensuussa rallycrossin SM – osakilpailussa. Hän osallistuu kilpailuun SM – sarjan ulkopuolisena, joten SM – pistetilannetta hän ei pysty sekoittamaan. Sen sijaan osakilpailun tulosta hän pystyy onnistuessaan sekoittamaan mielin määrin.

-Ajoimme tänään testin ja tutustuimme autoon Hyvinkään radalla. Mika piti kovasti kokemastaan ja teki päätöksen ajaa Joensuun SM-crossissa, kertoo auton omistaja ja Salon Joensuun kilpailun tallipäällikkö Hannu Lappalainen.

-Auto on yli 500 – hevosvoimainen, turboahdettu ja nelivetoinen Ford Fiesta, jolla kilpaillaan lajin kovimmassa eli Super Cars – luokassa. Viime kaudella luokka oli nimeltään Divisioona 1. Uskon, että näitä superautoja tulee Joensuuhun mukaan noin 20 kappaletta, jatkaa Lappalainen.

Mika Salon on uransa aikana ajanut useita täysiä kausia F1:ssä mm. Tyrrellin ja Toyotan teameissa. Jätettyään F1-kuviot, hän on kilpaillut Ferrarilla GT-luokan pitkissä kilpailuissa Euroopassa ja USA Le Mans – sarjassa. Mika Salon on kokeillu myös rallia N-ryhmän nelivetokalustolla, joten aivan nollilta hän ei Ylämyllyn sorapinnoille lähde.


Mika Salo tykittää kuvan Ford Fiestaa 6.8. Ylämyllyllä kauden neljännessä rallyrossin SM – osakilpailussa. Kuvassa autoa ajaa ralliautoilija Mikko Hirvonen. Kuva: Toni Ollikainen.

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu

Tämä sivusto käyttää evästeitä, käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Ymmärrän