Rallicrossin SM-sarjan neljäs osakilpailu tarjosi vauhtia, dramatiikkaa ja kilvanajoa säiden haltijan ehdoilla. Mutta voittajat ja muut menestyjät saatiin Kauhajoen Sotkassa silti selvitettyä. Super Car-luokkaan saatiin uusi voittaja, kun Järvenpäässä asustava Harri Arola sai viimein urheilumallisen Mazdansa voittajakastiin. Ensimmäisen kaarteen taisteluista selviydyttyä ei muilla ollut asiaa kamppailla voitosta. Kakkoseksi ajoi Kankaanpään Janne Kanerva kovan kamppailun jälkeen. Kuusamon Teemu Pätsi pisti Kanervalle kovasti kampoihin, mutta taistelussa pääsi miltei pyörähtämään. Tässä meni Kanervan lisäksi myös Jalasjärven Jukka Lautamäki ohitse. Raahen Ari Perkiömäki ajoi C-finaalin ja B-finaalin kautta A-finaaliin, mutta auto ei ollut enää kilpailukunnossa. Hän oli finaalin kuudes vaikka ei startannutkaan, viidenneksi sijoittui Kouvolan Atro Määttä. Niukassa sarjajohdossa on Perkiömäki, Lautamäki nousi pisteen päähän. Sarjakolmosena on nyt Atro Määttä.
Mukana kisassa oli myös rallin MM-sarjan kärkinimiin kuuluva Mikko Hirvonen. Hän tutustui lajiin ensimmäistä kertaa, oli vauhdissa hyvin mukana. Mutta kokemattomuus näkyi esimerkiksi vilppilähtönä.
Sarjan kakkosena Kauhajoelle tullut Noormarkun Sami Pakkala oli epäonninen. Auto kaatui rajusti ensimmäisessä erässä seitsemän sekunnin ajon jälkeen. Vauriot olivat niin pahat, että Pakkala joutunee vaihtamaan autoon uuden korin.
Kaksivetoisten isossa luokassa otti Lempäälän Jari Kokko toisen voittonsa melko suvereeniin tyyliin. Noormarkun Joni-Pekka Rajala joutui taistelemaan toisesta sijastaan, mutta ohitti kokemuksensa turvin Sastamalan Tuomas Sepän. Hän sijoittui kolmanneksi. Kokko ja Rajala johtavat sarjaa tasapistein. Sarjan kolmoseksi nousi nyt nelossijalle noussut Lempäälän Ville Mikkola. Muut A-finalistit olivat Hämeenkyrön Juha-Pekka Mattila ja Jalasjärven Topi Kannonlahti. Viimeksi mainittu menetti taistelun tuoksinassa autostaan apukuljettajan oven ja liputettiin radalta.
Pienemmässä kaksivetoluokassa eli autokrossissa palasi Hämeenkyrön Aki Karttunen taas voittajaksi. Edellisessä osakilpailussa Kiteellä hajonnut auto oli taas kunnossa, voitto tuli selvällä erolla seuraaviin. Kun Karttunen ajoi myös päivän nopeimman kellotuksen, nousi hän selvään johtoon sarjassa. Kakkoseksi ajanut Joensuun Antti Kärkinen pääsee seuraavaksi kotiradalle, ajankohta 6.8. Kolmas oli kardaanikalustolla kilpaileva Lempäälän Jukka Maja.
Karttusen jälkeen kakkosena sarjapisteissä on hallitseva mestari Härmän Jarno Kukkola, kolmantena Kauhavan Jukka Lassila.

Menestyjien iloa. Harri Arola pääsi viimeinkin rallicrossissa voittokantaan.

 

Kuva: Toni Ollikainen

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu

Tämä sivusto käyttää evästeitä, käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Ymmärrän