Kalle Rovanperä

Kotimaan ralli- ja sprintkilpailujen ennakkopuinti, voittajaveikkaukset ja muu ennen kilpailua tapahtuva spekulointi.
Avatar
MJT
WRC
WRC
Viestit: 1041
Liittynyt: 20.05.2004 23:00

Kalle Rovanperä

Viesti Kirjoittaja MJT »

Luin Rovanperän Kallen menestyksestä Latviassa joka oli todella huima. Menestystä hänelle ja sitä varmasti tulee. Tuleva tallikuljettaja varmasti. Mestariainesta. Mielenkiinto kohdistui kuitenkin siihen, että tarinassa mainittiin sellaista että suomessa ei saa ajaa 16-vuotiaana. Olen ehkä käsittänyt väärin, mutta mielestäni jo nyt ovat 16-vuotta täyttäneet ajaneet suomessa rallia. Tosin siten että Co Driver ajaa yleisen liikenteen osuudet. Käsittääkseni ainakin Virossa oli samalainen systeemi aiemmin. Onko nyt niin että ensi vuonna ei enää saa alle 18-vuotiaat , mutta 16 vuotta täyttävät tai täyttäneet ajaa rallia ,kuten tänä vuonna?
Avatar
henkka_ok
WRC
WRC
Viestit: 1187
Liittynyt: 12.01.2005 00:00

Re: Kalle Rovanperä

Viesti Kirjoittaja henkka_ok »

Saa edelleen ajaa. mutta V1600 kalustolla (kuten tähänkin asti). Veeauto ei maha olla enää Kallelle tarpeen.
Ei taitu!
Avatar
Here
B-junnu
B-junnu
Viestit: 49
Liittynyt: 03.11.2004 00:00

Re: Kalle Rovanperä

Viesti Kirjoittaja Here »

Suomessa saa nuoret ajaa V1600 luokan autolla rallia ja sprinttiä sinä vuonna jona täyttää 15. Esim. joulukuussa 15 täyttävä saa ajaa jo vuoden alusta.
Avatar
fordrs
A-Junnu
A-Junnu
Viestit: 131
Liittynyt: 14.09.2005 23:00

Re: Kalle Rovanperä

Viesti Kirjoittaja fordrs »

Varmasti ajaa osaa, mutta onko koskaa ajanu jotain Sm-kuljettajaa vastaan.
Onhan siitä ollu puhetta....
stf
Viestit: 2
Liittynyt: 15.05.2011 08:36

Re: Kalle Rovanperä

Viesti Kirjoittaja stf »

Mutta mikä on Sm-sarjan keski-ikä? sieltä ei tule uusia mestareita maailmalle..
Essaj
Viestit: 13
Liittynyt: 25.10.2011 20:15

Re: Kalle Rovanperä

Viesti Kirjoittaja Essaj »

"mutta onko koskaa ajanu jotain Sm-kuljettajaa vastaan."
Nuppi hajoaa kun lukee tälläisiä kommentteja. Nyt ollaan kuitenkin ralli foorumilla, eikä lajista tiedetä silti hölkäsenpöläystä.
Avatar
leppis
WRC
WRC
Viestit: 1821
Liittynyt: 30.03.2004 23:00

Re: Kalle Rovanperä

Viesti Kirjoittaja leppis »

Lukematon viestiKirjoittaja stf » Su 20.11.2016 00:14
Mutta mikä on Sm-sarjan keski-ikä? sieltä ei tule uusia mestareita maailmalle..

No mites Esuppi? Viimeksi SM-sarjasta voittajana noussut maailmanmestariksi. Ja toinen hopealle.
Essaj
Viestit: 13
Liittynyt: 25.10.2011 20:15

Re: Kalle Rovanperä

Viesti Kirjoittaja Essaj »

Esuppi ajoi 7 kisaa, voitti kaikki. Kertookohan toi nyt SM-sarjan tasosta jotain oleellista.
Avatar
MJT
WRC
WRC
Viestit: 1041
Liittynyt: 20.05.2004 23:00

Re: Kalle Rovanperä

Viesti Kirjoittaja MJT »

Jos kerran saa ajaa jo 15-vuotiaana, ei pidä silloin kirjoittaa ettei saa ajaa 16-vuotiaana. Autostahan ei puhuttu mitään, vaan ajamisesta. Uskon että V-1600 autolla pitäisi keritä muiden samanikäisten vauhdissa. Siitähän näkee silloin luokan tason. Uskon että Kalle pysyy kyllä muiden vauhdissa mutta olisihan mukava nähdä myös suomen kisoissa.
Essaj
Viestit: 13
Liittynyt: 25.10.2011 20:15

Re: Kalle Rovanperä

Viesti Kirjoittaja Essaj »

Kallen tapauksessa ei ole enään mitään järkeä lähteä pelleilemään vakioautoilla. Kaveri on todistanut jo vauhtinsa nelivetoisella täysiverisellä kilpa-autolla.
Tarjoan kyllä oluet sille kaverille, joka nousee nykyisen suomen ralli ohjelman kautta WRC sarjaan.
Avatar
Etuveto
KV
KV
Viestit: 300
Liittynyt: 05.11.2004 00:00

Re: Kalle Rovanperä

Viesti Kirjoittaja Etuveto »

Ei se treeni varmaan turhaa ole ajaa sitten millä vaan, mutta antaako imago lähteä kisaamaan nykyisten V-1600 poikia vastaan, kun ollaan samalla viivalla kaluston suhteen . Ajotaito todennäköisesti on jo kunnossa mutta pitäsi saada mittakeppi saman ikäisten kanssa paikalleen missä muut menee.
Ps. Ei kustannus liene v-1600 luokassa varmaan ole esteenä, kun autoja on mahdollista vuokrata jos ei ole varaa hankkia.
Avatar
ltr
A-Junnu
A-Junnu
Viestit: 139
Liittynyt: 08.02.2007 00:00

Re: Kalle Rovanperä

Viesti Kirjoittaja ltr »

Kallen kehityskaarta on ollut hieno seurata.

Jo pelkästään se, että treenaaminen ei lopu budjetin puutteeseen auttaa kovassa kehitystahdissa olevaa nuortamiestä vauhdilla eteenpäin.

Kaikkien sarjojen ajamisesta voi aina olla montaa mieltä, siihen meillä on kaikilla oikeus.

Mitkäs ovat HaMu:n puolella säännöt? Saako siellä vedellä R5:lla kilpaa 16-vuotias?
Sittenhän kyse on vain vastuksen tasosta ja kilpailun uutisoinneista, saako sarja arvostusta.

Lappi ja Suninen ovat molemmat menneet SM:ssä kovaa viimeisen viiden vuoden sisään.
Ja missä ovat nyt :?:

Uskon kuitenkin, että koska vain harvat onnistuvat siirtyessään kaksivetoisista nelikoihin suoraan hyvin.. ja ännäläisistä kilpa-autoihin vielä harvemmat.. Antaa SM-sarjan isonluokan porukka sellaista vastusta, että ensin kannattaa voittaa siellä ennen kuin lähtee haikailemaan maailmanvalloituksen suhteen..

Suomalaiset ovat kaikilla rintamilla itse itsensä pahimpia jarruja.
Avatar
leppis
WRC
WRC
Viestit: 1821
Liittynyt: 30.03.2004 23:00

Re: Kalle Rovanperä

Viesti Kirjoittaja leppis »

Lukematon viestiKirjoittaja ltr » Ma 21.11.2016 10:11 Uskon kuitenkin, että koska vain harvat onnistuvat siirtyessään kaksivetoisista nelikoihin suoraan hyvin.. ja ännäläisistä kilpa-autoihin vielä harvemmat.. Antaa SM-sarjan isonluokan porukka sellaista vastusta, että ensin kannattaa voittaa siellä ennen kuin lähtee haikailemaan maailmanvalloituksen suhteen..

Ajatellaanpa asia toisinpäin, kuten Lario ja Sahila ovat ilmeisesti tehneet. Jos ajat Suomessa, vaikka vuokrakalustolla, maksaa jotain toistasataatuhatta/vuosi samanlaisella kalustolla kuin millä he nyt ajavat Ranskassa. Vuosi Suomessa olisi ajettu ja rahaa mennyt.
Nyt miehet ovat ajaneet suunnilleen samalla summalla vuoden Ranskassa sarjaa, josta mestareita on tullut useampi. Nyt on kokemusta paikallisista olosuhteista, jotka poikkeavat omastamme huimasti, varsinkin soralla. Heillä on jo jonkinverran nimeä paikassa jossa tallien miehet pyörivät etsien uusia lupauksia. Eli kyllä sinne vain on mentävä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

En mitenkään väheksy SM-sarjaa, kuten aiemmasta postauksestakin ilmenee. Olen jopa saanut useampana vuonna olla mukana tekemässä parhaimmaksi valittua SM-osakilpailua.
Autoliiton autourheiluvastaavana aikoinaan ollut Jack Grönroos totesi kerran Tunturirallin jälkeen: Se tämä autourheilu ei vain ole persaukisten hommaa.
Essaj
Viestit: 13
Liittynyt: 25.10.2011 20:15

Re: Kalle Rovanperä

Viesti Kirjoittaja Essaj »

Ongelmahan ei ole SM-rallien heikko taso vaan se, että sinne ei tahdo enään löytyä uusia kuljettajia nostamaan sitä tasoa.

Mistä kautta AKK meinaa löytää rallin Max Verstappeneita, jos koko lajia ei saa alkaa ajamaan tosissaan kuin vasta 18-vuotiaana. Siinä iässä tulee auttamatta liian kiire jos vielä ihan nollista lähetään opettelemaan oikean ralli-auton metkuja ja siihen vielä nuottia koitetaan sekoittaa samaan soppaan.

Tällä hetkellä ralli urasta haaveilevien ainoa mahdollisuus on lähteä pois suomesta ja se käy helpoiten ja halviiten Balttiassa.
Virossa ja Latviassa on jo nuorten puolella erittäin hyvä tasoisia kilpailuja, jotka vain jatkavat paranemistaan mitä enemmän pohjoismaalaisia. Ensikaudeksi on jopa huhuja, että Petter Solbergin poika olisi mukana ajamassa Latviassa.

Mikäli Kallen kehitys jatkuu samanlaisena kuin se nyt on, niin häntä tuskin tullaan SM-ralleissa koskaan näkemään vaan nokka vie kohti isompia karkeloita. Tässäkin skenaariossa isoin häviäjä on SM-ralli.
bobbaily
B-junnu
B-junnu
Viestit: 24
Liittynyt: 28.12.2012 13:30

Re: Kalle Rovanperä

Viesti Kirjoittaja bobbaily »

Mitä hyötyä olisi Kallen uran kannalta tulla ajamaan v-1600 autolla muita nuoria vastaan, kun on jo näyttänyt vauhtinsa ulkomailla. Eikö näiden nuorien pitäisi paremminkin hakeutua samoihin kisoihin Kallen kanssa osoittamaan vauhtinsa / lahjakkuutensa?
Kannattaa myös muistaa että Kalle on opetellut / omaksunut nuottien teon ja niistä ajamisen, mikä on elinehto pärjätä arvokisoja / sarjoja ajaessa.
Kyseessä on poikkeuksellinen lahjakkuus josta kaikkien suomalaisten kannattaisi olla ylpeä, eikä kateellinen.

Vielä pikku ajatus / testi rallin näkyvyydestä / kiinnostavuudesta kansan keskuudessa.
Menkääpä johonkin kauppakeskukseen ja kysykää vaikka kymmeneltä satunnaiselta vastaantulijalta rallin sm-mitalistien nimiä parilta viimevuodelta,
saattaa tietämättömyys yllättää. Mikäli ei ole lajissa aktiivisesti mukana ei
tuo "tiedotus" oikein kohtaa yleisöä.
Vastaa Viestiin