Juha-Pekka Mattila vakioliukuesteet, kuva Tero Lyttinen

Jääradan SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajettiin lauantaina Paltamossa.

Super Saloon-autojen vakioliukueste-luokan A-finaalissa Hämeenkyrön Urheiluautoilijoiden Juha-Pekka Mattila onnistui startissa erinomaisesti ja sukelsi ensimmäisen mutkaan piikkipaikalla. Edellisosakilpailun voittanut Kiimingin Janne Taskila ahdisti alkumatkasta, mutta vähitellen Mattila kasvatti etumatkaansa.

Taskila piti helposti kakkospaikkansa ja kolmanneksi ajoi ensimmäisessä jääratakilpailussaan Yläkemijoen Urheiluautoilijoiden Kari Piira. Monikertainen mestari Joni-Pekka Rajala jäi ensimmäisessä mutkassa pahasti pussiin eikä porilainen ehtinyt viidettä sijaa korkeammalle.

Super Saloon-autojen erikoisliukuesteluokan A-finaali ajettiin sankassa räntäsateessa. Mattila starttasi jälleen hyvin, mutta Taskila löysi ensimmäisissä mutkissa tiensä kärkipaikalle. Rajala ei tälläkään kertaa päässyt heti alussa kärkitaisteluun, mutta vähitellen raivasi tiensä Taskilan tuntumaan. Aivan ohitusetäisyydelle hän ei kuitenkaan päässyt ja ajoi Taskilan jälkeen toisena maaliin. Mattila ehti ruutulipulle kolmantena.

Janne Taskila ja Jonttu Rajala erikoisliukuesteet

Janne Taskila ja Jonttu Rajala erikoisliukuesteet

Kolmannen SM-luokan V1600-autojen A-finaalia hallitsi ylivoimaisin ottein viialalainen Toni Lähteenmäki. Koillis-Savon Uhreiluautoilijoiden Jarmo Hallman oli toinen ja Ähtärin Urheiluautoilijoiden Jari Koskimaa kolmas.

Toni Lähteenmäki

Toni Lähteenmäki

Ralliautoluokassa Huuha Ua:n Tero Korkonen oli ylivoimainen. Nelivetoautojen voitosta taistelivat Raahen Ari Perkiömäki ja Kajaanin Jani Itkonen. Startista kärkipaikalle kiihdyttänyt Perkiömäki piti Itkosen niukasti takanaan.

SM -jääratakausi kausi jatkuu 27.2. Kiuruvedellä.

Teksti ja kuvat: Tero Lyttinen

Suosittelemme markkinoilla

Täältä
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Tulokset lähimmäksi arvanneelle jälleen luvassa mainetta ja kunniaa!

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu